Commissies

Commissies zijn officiële groepen binnen Unitas die samen de vereniging vormen en staande houden. Elke commissie draagt zijn steentje bij aan het geheel. Er zijn zes hoofdcommisies twaalf overige commissies, deze worden hieronder beschreven.

De zes hoofdcommisies:

Plexus

De Plexus houdt zich onder andere bezig met het bekijken van bouwtechnische zaken, maar ook het aanvragen van vergunningen en contact onderhouden met de buren van Unitas. Daarnaast zijn we bezig met het verkopen van het oude pand op Generaal Foulkesweg 74 en de verhuizing naar Herenstraat 31. In dit proces werken we samen met het Eugeia Fonds (oud-ledenstichting van Unitas). Al met al heeft de Plexus een gevarieerd takenpakket.

Acacie-A

De Acacie-A is een van de gezelligste en vrolijkste commissies van Unitas. Als
activiteitencommissie organiseren zij elke periode ongeveer twee activiteiten voor alle
leden van Unitas (en eens in een blauwe maan zelfs een open activiteit). Van een moordspel
tot een barbecue, van een drankproefavond tot een spooktocht. Zij zorgen altijd wel voor een leuke activiteit.

MePcie

De MePcie gaat over de marketing van Unitas en beheert alle social media van Unitas waaronder instagram, flickr en facebook. Daarnaast beheert de MePcie de website. Lijkt het je leuk je steentje bij te dragen aan het imago en de social media kant van de vereniging? Sluit je dan bij ons aan!

De vier tijdelijke commissies:

VITcie

De VITcie organiseert voor alle nieuwe leden een VIT, Verenigings Introductie Tijd. Dit is een week gevuld met leuke activiteiten om Unitas en Unitassers te leren kennen.

LustrumCie

Tijdens een lustrum mogen de activiteiten en feesten een stuk grootser aangepakt worden. Daarom wordt de LustrumCie eens in de vijf jaar opgericht om dit te bedenken en te coördineren. Het volgende lustrumjaar is alweer 2019-2020, dan wordt Unitas 85.

AlmanakCie

Aankomend jaar bestaat Unitas al weer 85 jaar, en daar hoort uiteraard een mooie almanak bij!
De AlmanakCie heeft als taak om dat mooie boekwerk in elkaar te zetten.

AIDcie

De AIDcie verzorgt tijdens de AID van de Universiteit Wageningen een week vol activiteiten en feesten om iedereen kennis te laten maken met Unitas.

De acht vaste overige commisies:

Foetsie

En Garde! Wij zijn de Foetsie, zonder twijfel de lekkerste commissie van Unitas! Elke
maandagavond zorgen wij ervoor dat er een heerlijke, voedzame en soms verrassende maaltijd op tafel staat voor onze hongerige leden. Eens per periode eten we bij elkaar waarna we nog even gezellig vergaderen en alle belangrijke dingen voor de commissie bespreken. Hou jij van koken en lekker eten en lijkt het je een uitdaging om voor een grote groep te koken? Of vind je het leuk om te helpen met de voorbereidingen? Stuur een mailtje
naar foetsie@jvunitas.nl of spreek een van de foetsie-leden aan!

Barcode

Wanneer je trek hebt in een lekker biertje of frisje op Unitas, zullen de leden van de Barcode voor je klaar staan om deze in te schenken. De Barcode is de commissie die de bar beheert en zorg draagt voor het assortiment, en natuurlijk zorgen we ook voor een gezellige sfeer rond de bar. Binnen de commissie proberen we de kennis te bewaren die nodig is voor het beheren van een bar en deze over te dragen aan nieuwe leden. Ook organiseren wij regelmatig drankproefavonden en andere drankgerelateerde activiteiten.