Gezelschappen

Gezelschappen zijn groepen mensen binnen Unitas die samen bij elkaar komen om leuke dingen te doen, puur voor de gezelligheid. Hieronder staan de verscheidene gezelschappen, waar je allemaal bij kunt. 

Straat leden

picca van Straat leden xx

De Bende

Welkom bij de Bende, wij zijn het toneelgezelschap van Unitas. Elke week komen we een avond bij elkaar om samen toneel te maken in de vorm van een thematische les over improvisatie, emoties, tekstspel of andere toneelvormen. Het is bovenal een gezellige avond samen plezier maken.

De Straat in het kort

 “De Straat” is Dé Aan-ste der dispuutsgezelschappen. Elke eerste zondag van de maand komen we officieel samen om te chillen, te borrelen en voor een gave, top secret activité die elke keer door een ander Straatlid wordt georganiseerd. We zijn ooit verkozen tot het gaafste dispuut van Wageningen en de nr. 5! van Nederland (referentie: leukstedispuut.nl). Onze core values zijn: Wintersport, Aanheid, Bakstenen, de Jeugd van Tegenwoordig, Breezer (de ambachtelijke) en Hiphop. Maar ook de kleur Paars, joggingbroeken, tafelfriet en vooral heel erg HARD gaan. Twee keer per jaar gaan we met zijn allen op weekend, één keer voor de nieuwe leden en een keer om met z’n allen zonder goede reden veel bier en Breezer te hakken (of niet). Aankomend jaar is onze verjaardag en bestaan we 10 jaar! Dus verwacht wat open activiteiten. Voel jij ook die Aanheid en ga je hard? En belangrijker nog: heb je een klik met de leden van “De Straat”

Dan is “De Straat” iets voor JOU!

*Dikke boks*

Het Kippengezelschap

Hou je van lekker scharrelen en kakelen als kip zonder kop? Moet je soms je ei kwijt, of zit je wel eens ergens te lang op te broeden? Wel in de part-ei voor een uitermate gezellig gezelschap? Wees dan als de Kippen bij het Kippengezelschap!

Het Kippengezelschap is een gezelschap wat zich richt op mensen met een passie omtrent dieren, met name vogels, met name Kippen. Zo worden er regelmatig  gezellige activiteiten georganiseerd zoals scharrelavonden, Kippenquizzen, bezoekjes aan de kinderboerderij of dierentuin en week-ei-ndjes weg.